Ca’n Olivé Archeological Museum, 2010
First Prize of the Open Public Competition, 2005

La implantació de l’edifici parteix d’un principi de respecte a un lloc de les característiques d’un entorn natural privilegiat, tant per la seva morfologia física, com pel seu valor arqueològic. Això no implica una intervenció falsament mimètica, sinó més aviat és una lluita física entre un edifici i una muntanya. L’edifici pretén robar un espai buit a la massa sòlida per a fer-lo habitable, un espai matricial que ens acull i que acaba donant lloc a un edifici realment integrat al turó i a l’entorn.

Des d’aquest punt de partida l’edifici pot explicar-se molt gràficament pensant en dos plànols verticals metàl.lics que penetren a la muntanya per una escletxa que aquesta té, tallant-la, per, una vegada dins i amb l’ajut de la pressió interna de la gent que passa entre aquests dos murs verticals, aquests es van deformant progressivament per donar cabuda a l’activitat que la gent ha de desenvolupar.




Aquesta manera metafòricament violenta d’intervenir a la muntanya, acaba donant lloc a un edifici indissociable de la mateixa. Interiorment l’edifi és clar i està il.luminat gràcies a uns patis verticals, que a manera de profunds lluernaris, transporten la llum a l’interior fosc que d’altra manera seria aquest forat a la muntanya.








Turó de Ca n'Olivé, Cerdanyola del Vallés, Barcelona
Date: 2010
Developers: Ajuntament de Cerdanyola i Consorci Urbanístic
del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès
Surface: Builded: 1,200 m2
Project: AV62 (Victoria Gariga + Toño Foraster)
Collaborators: Blanca Pujals
Aparejador: Joan March Raurell
Photography: Lourdes Jansana, Quim Pintó