Barcelona Museu Marítim. New access, 2016

“Les Drassanes, són porta i port. Lloc d’entrada i sortida, i també lloc de transformació i moviment. El continent aproximadament el mateix, i els continguts sempre canviants, que ocupen temporalment la seva superfície.”
Albert Garcia Espuche

Aquest projecte resol tres reptes que té plantejats el MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA aprofitant les circumstàncies d'aquesta important renovació estructural que ha emprès la institució.
Porta. Es reconstrueix la presència de l’edifici dins la ciutat a la vegada que es resolen els problemes de visibilitat i gravitació urbanística de l'accés actual. L'accés actual a l'edifici s’amaga en l'entorn urbà. És el resultat d'una discutible estratègia d’aproximació que, sumada a la disposició de l'entorn, l'han desproveït d’una legibilitat més franca. Resoldre aquest dèficit és cabdal i és senzill. Tan sols s'ha d'establir un accés per un altre punt: a la façana més monumental i representativa del museu. Així s'aprofiten les immillorables condicions que té l’espai urbà existent.Les Drassanes, Barcelona, Spain
Date: 2016
Developers: Consorci de les Drassanes Reials Museu Marítim de Barcelona
Surface: 1,755 m2
Project: UTE AV62 arquitectos + BOPBAA Arquitectura
Works direction: Vicenç Font Grau, Samantha Sgueglia, Paolo Calarco
Images: Cristina Onita, Eduard Betiuc
Executive Project: Charlene Gilmour, Dora Popic, Vana Haklička, Alicia Garcia Ruiz
Lighting: La Invisible
Photography: Lourdes Jansana, Paolo Calarco